theatre2

 

 

Единадесето издание на 24-часовия театрален маратон


29 март, 10:00 ч. - 30 март,  10:00 ч.
Университетски театър-лаборатория „Алма Алтер”

По случай Международния ден на театъра - 27 март, Университетският театър-лаборатория „Алма Алтер” организира десетото издание на "24 часа нон-стоп театрален маратон". Маратонът започва на 29 март 2014 г. в 10.00 часа и ще продължи цяло денонощие - до 10.00 часа на следващия ден - 30 март.

Основната цел на маратона е чрез изкуство да се създаде непосредствена близост и сцепление между изпълнители и т.нар. "публика" и да се изследват релациите на всевъзможните взаимоотношения, в които те попадат. В този смисъл това е не само артистичен, но и социален експеримент.

Освен голям брой театрални представления, някои от които ще имат своята премиера по време на маратона, ще се проведат и множество интеракции и случвания с участниците чрез изразните средства на различни изкуства (театър, музика, танц, изобразително изкуство). Ще се проведат дискусии и открити дебати. Най-голямото предизвикателство ще бъде създаването на изцяло ново представление (текст, драматургия, хореография, изпълнение), започвайки от нулата, в което ще се включат всички участници.