banner SBZ-3a

 

Словенски език за всички студенти от СУ

 

 

Уважаеми колеги,

 

През учебната 2017/2018 година всички студенти от СУ ще имат възможността да изучават словенски език. Можете да избирате между езиков курс за начинаещи и преводаческа работилница.

 

centerЕзиковият курс (ниво А1, А2) е два семестъра (60 часа) и приключва с изпит за получаване на сертификат, който осигурява продължаване на обучението и служи като доказателство за ниво на владеене на езика пред бъдещи и настоящи работодатели. Курсът ще се води от лектора по словенски език (native speaker) при Софийския университет, а изпитът ще се проведе от квалифициран специалист от Центъра за словенски като чужд или втори език в Любляна (http://centerslo.si/).

 

Преводаческата работилница е предназначена за студенти на всички нива на владеене на езика. Начинаещите ще се запознаят с езика и правилата му през превода на по-лесни текстове и комуникационни ситуации (детска литература, гатанки, анекдоти…), по-напредналите ще се занимават с преводи на документи, специализирана (научна и художествена) литература, филми.

 

Записване за езиковия курс: до 15 октомври 2017 г. в 158 кабинет на Катедрата по славянско езикознание (Централно крило), телефон: 9308 371, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

За повече информация: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

sl

 

 

sl2