lv

 

На 26 май от 18 часа в Полския институт ще бъде представен новият двоен брой на "Литературен вестник", посветен на полския репортаж.

 

Вестникът и творчеството на полските автори ще представи проф. Амелия Личева - поетеса, литературовед, преподавател в катедрата по теория на литературата на Софийския университет.

 

В представянето ще участва репортерът от БНР Николай Кръстев, който ще разкаже за своя опит в Сърбия, Косово, Македония.

 

„Репортажът се промени. Днес репортажът не може да бъде само обикновен  свидетелски разказ. Репортажът трябваGdansk да стига дотам, където не достига микрофонът и камерата на новинаря, под повърхността на събитията. Трябва да бъде задълбочен с личните емоции и размисли на автора. Репортажът е разказ за това, което наистина се е случило. Но трябва да дава храна за размисъл.

 

В репортажа светът има миризма, вкус, той е мразовит или горещ, светъл или мрачен. Буди спокойствие, отвращение или страх. Надявам се, че след като прочетете този брой Полша ще ви се стори най-интересната страна в света”. (Мариуш Шчигел)

 

 

Сайт на „Литературен вестник”

http://litvestnik.wordpress.com/