Културният център на СУ „Свети Климент Охридски”

Издателска къща „Жанет 45“

ви канят на

Милен Русков представя новата си книга

„ЧАМКОРИЯ“

 

Milen-Ruskov

 

 

12 май, петък, 18:00 часа

Театрална зала, Ректорат на СУ

/вход откъм бул. Цар Освободител/

 

„Чамкория“ е роман, посветен на едно от най-драматичните и интересни времена в българската история – 20-те години на ХХ век. С присъщия си вкус към трагикомизма, авторът въвежда читателите си в необикновената атмосфера на това поразително десетилетие.

 

Един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 1920-те години, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. Нашият герой не е партизанин на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява неистовата атмосфера на 20-те години. Той би могъл да продължи да живее така, но характерът му го подхлъзва малко по-дълбоко в сенките.

 

Милен Русков

 


 

Милен Русков е български писател, автор на четири романа, в това число и на придобилата широка известност книга „Възвишение“, за която е отличен с Европейската награда за литература (2014).