francofonski_centre

 

Франкофонският център предлага възможности за ползване на научни бази данни, както и за поръчка на научни статии и дисертации. Имаме удоволствието да предложим възможност за безплатна поръчка на статии от две големи бази :


Институт за научна и техническа информация (INIST) към Френската академия на науките (CNRS).

INIST предлага поръчка на статти, дисертации, сборници от конференции и научни отчети, най-общо казано има възможност да се поръча всичко, което може да се намери в библиотека във Франция.

Каталогът е достъпен безплатно на www.refdoc.fr


Портал с франкофонски списания CAIRN

този портал обединява няколко големи издателски къщи и предлага безплатен достъп до публикации от преди 2008 г. и платен достъп до публикации от последните 4 години.

Каталогът е достъпен безплатно на www.cairn.info


За поръчка на статии или за ползване на базите данни, за които имаме абонамент във Франкофонския център, можете да се свържете с нас на място във Франкофонския център или да ни изпратите по имейл референциите на търсените документи (автор, заглавие на списание, заглавие на статия, година на публикация, страници и т.н.)

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Възможността за безплатна поръчка на статии ще бъде валидна до края на месец ноември 2011 г. до изчерпване на наличните бюджети.